Zwemles

Zwemles (vanaf 4,5 jaar)

Wij geven zwemles volgens de SuperSpetters (KNZB) methode en de ABC-Envoz methode. Hieronder ziet u in het kort ons zwemles aanbod voor kinderen vanaf 4,5 jaar.      SuperSpetters ABC PremiumSpetters Prijs €59,95 €36,95 €82,50 Lestijd 45 min 30 min 45 min Aantal kinderen 8-9 10-12 5-6 Diploma's 1 (gelijk aan totaal ABC) 3 (A,B,C) 1 (gelijk aan totaal ABC) Methode Start met borstcrawl, spelenderwijs, meer persoonlijke aandacht, sportgericht. Survival en begint met schoolslag. Start met borstcrawl, spelenderwijs, meer persoonlijke aandacht, sportgericht. Inhaallessen Ja 3 per jaar Nee Ja 3 per jaar Leerlingvolgsysteem Ja Ja Ja Oudergesprekken Ja Nee Ja Korting activiteiten na diploma Ja Nee Ja Wat is de SuperSpetter methode? SuperSpetters zwemlesmethode is ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen. Het zwemles programma bestaat uit 8 niveau's. Daarna gaat uw kind afzwemmen voor zijn of haar zwemdiploma. Het SuperSpetter diploma staat gelijk aan het C diploma. Er wordt gezwommen in groepjes van maximaal 9 kinderen. Heeft u kind al eerder zwemles gehad? Dan kan uw kind instromen in hogere fase waarvoor wij meestal geen wachtlijst voor hebben. Laat dit ons weten via de e-mail en helpen wij u verder. Vind u het fijn dat uw kind in een groepje van maximaal 6 kinderen zwemt? Dan is Premium Zwemles wat voor uw kind! Onze instructeurs zijn gediplomeerd en in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).   Wat leert uw kind? In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag, de schoolslag en survival onderdelen.   Wat is de prijs? Inschrijfgeld + KNZB contributie  € 35,00 eenmalig Eén keer per week zwemmen € 59,95 per maand Twee keer per week zwemmen (aanbevolen) € 109,95 (€119,95 - €10,- voordeel) per maand Eén keer per week zwemmen (op woensdag)* € 46,95 per maand Diplomazwemmen € 25,00 eenmalig *In alle schoolvakanties gaat de les op de woensdag niet door, er is hier rekening mee gehouden in het maandelijkse lesgeld. Zwemlestijden (klik hier)   Inschrijven (klik hier, kies lijst 'Zwemles - SuperSpetters')

Zwemtraject ABC

Stap voor stap vertrouwd raken met het water en de elementaire zwem(veiligheids) technieken leren. Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma´s hebben is een erkenning van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie die in meer dan 20 landen over de gehele wereld diploma´s levert. Hieronder ziet u het zwemtraject wat wij hebben opgezet bij de Hofspetters, aan het eind van dit traject heeft uw kind het ABC Diploma Verschil tussen SuperSpetters en ABC-methode  Het ZwemABC is zo opgezet dat het pas met C veilig is. Volgens het factsheet Zwemvaardigheid 2014 van het Mulier Instituut haalt in Nederland maar 35% van de kinderen het C-diploma. Veel kinderen zijn dus niet voldoende zwemvaardig. Het ZwemABC bestaat uit drie diploma's waarbij het kind na het behalen van het gehele ZwemABC het predicaat zwemveilig krijgt. Bij SuperSpetters wordt er gewerkt met maar één diploma, het KNZB zwemdiploma. Na het behalen van dit diploma zijn kinderen zowel zwemveilig als zwemvaardig.  ABC zwemmethode   Niveau 1: Watergewenning en ligging Drijven buik Drijven rug Rugcrawl benen Borstcrawl benen Voorwerp van de bodem pakken In het water springen Niveau 2: Rugslag Uitdrijven Voetenstand rugslag Rugslag  Borstcrawl armen Rugcrawl armen Onderwater oriëntatie Niveau 3: Schoolslag en rugcrawl Rugslag Schoolslag combinatie Rugcrawl Borstcrawl beginslag Onder water oriëntatie Niveau 4: Borstcrawl en schoolslag Focus op continue borstcrawl + 1 ademhaling Rugcrawl Schoolslag Rugslag Zwemmen in diep water Niveau A: Survival Gekleed zwemmen + onder de mat Schoolslag 75 meter Rugslag 25 meter Rugcrawl 25 meter Borstcrawl 12,5 meter Niveau B: Oriëntatie skills Gekleed zwemmen 100 meter Onder water 3 meter diep vanuit de hoekduik Onder water 3 meter ver vanuit hoekduik Onder water 7 meter ver vanuit duik Borstcrawl 12,5 meter Rugcrawl 25 meter Rugslag 75 meter Schoolslag 100 meter Niveau C: Gekleed onder water zwemmen Helphouding / paddenstoelenhouding Reddend zwemmen Kleren uitdoen in het water Borstcrawl + zij-ademhaling Samengestelde rugslag Bal gooien en zwemmen Wrikken Zinken door blazen 250 meter zwemmen Heeft u nog vragen? Laat dit ons weten via de e-mail of telefoon

Ooievaarspas Zwemles (vanaf 5 jaar)

Bij Hofspetters is het ook mogelijk om met een Ooievaarspas zwemles te krijgen. Uw kind krijgt zwemles volgens de ABC-zwemlesmethode.  Er wordt gezwommen in groepjes van ongeveer 10 a 12 kinderen.  ABC-Envoz Stap voor stap vertrouwd raken met het water en de elementaire zwem(veiligheids) technieken leren. Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma´s hebben is een erkenning van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie die in meer dan 20 landen over de gehele wereld diploma´s levert.   Wat leert uw kind? In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de schoolslag en de rugslag centraal. Bij ABC staat survival centraal. Later in het traject leren de kinderen de rugcrawl, de borstcrawl en survival onderdelen. De ooievaarpas vergoedt 100% voor kinderen tussen 5 en 18 jaar oud, uw kind wordt daarom opgeroepen vanaf 5 jaar oud. Wat is de prijs? Ooievaarspas houders Inschrijfgeld  € 35,00 eenmalig Eén keer per week zwemmen* Met Ooievaarspas 100% korting Diplomazwemmen € 25,00 per dilploma *Zwemles met een Ooievaarspas is alleen mogelijk bij ABC zwemles. De Ooievaarspas vergoedt één zwemles per week als uw kind tussen de 5 en 18 jaar oud is. Indien u meer lessen wilt afnemen, moet u de extra lessen betalen.    Welke dagen/tijden bieden wij aan? Dinsdag* 15:30 tot 16:00 16:00 tot 16:30 16:30 tot 17:00    *Het is helaas niet mogelijk buiten deze dagen/tijden te zwemmen i.c.m. een Ooievaarspas Let op! Het kan voorkomen dat er wachtlijsten zijn voor deze dagen/tijden. Bij aanmelding kan er worden aangegeven waar de voorkeur naar uit gaat.   Inschrijven (klik hier, kies wachtlijst 'Ooievaarspas')

MiniSpetters zwemles (vanaf 3,5 jaar)

Voor kinderen vanaf 3,5 jaar verzorgen wij MiniSpetter-lessen. Ons MiniSpetter programma is de manier voor kinderen om vertrouwd te raken met water. Het Minispetter programma is een goede voorbereiding op de reguliere zwemlessen, het SuperSpetters programma. De lessen worden in groepen van maximaal twaalf kinderen geven onder begeleiding van twee instructeurs. Al onze instructeur zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).   Wat leert uw kind? Het MiniSpetter programma bestaat uit twee niveaus. In MiniSpetters 1 zal uw kind voornamelijk leren om samen met leeftijdsgenootjes op een speelse manier te wennen aan water. Denk hierbij aan kleine oefeningen zoals gezicht in het water doen, spetteren en springen. Dit is de ideale manier om alvast op een rustige manier te wennen aan de zwemlessen. In MiniSpetters 2 zal uw kind een stapje verder gaan en een begin maken aan de eerste vaardigheden uit ons SuperSpetters programma. Dit geeft uw kind al een voorsprong zodra hij of zij begint met de reguliere zwemlessen. De mogelijkheid is er dan ook om met een leeftijd van 4 á 4,5 jaar door te stromen naar ons SuperSpetters programma. Wij doen dit altijd in overleg met u en instructeur.   Wat is de prijs? Inschrijfgeld + KNZB contributie  € 35,00 eenmalig Eén keer per week zwemmen € 41,00 per maand Twee keer per week zwemmen € 74,50 per maand   Welke dagen/tijden bieden wij aan? MiniSpetters 1   Maandag 17:20 tot 17:50 Vrijdag 17:20 tot 17:50 MiniSpetters 2   Maandag 17:50 tot 18:20 Vrijdag 17:50 tot 18:20 Let op! Het kan voorkomen dat er wachtlijsten zijn voor deze dagen/tijden. Bij aanmelding kan er worden aangegeven waar de voorkeur naar uit gaat.   Inschrijven (klik hier, kies wachtlijst 'MiniSpetters')

Zwemtraject van SuperSpetters

Hieronder ziet u het zwemtraject wat wij hebben opgezet bij de Hofspetters, aan het eind van dit traject heeft uw kind het SuperSpetter diploma. Het totale zwemtraject bestaat uit 8 niveaus, per niveau behandelen wij 1 a 2 thema’s (bijv. niveau 3: rugcrawl + rugslag). Binnen elk niveau moet uw kind de desbetreffende doelen behalen om naar het volgende niveau te gaan. Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Met de innovatieve SuperSpetters zwemlesmethode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) leren kinderen op een leuke manier goed zwemmen. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijk contact, zowel met de ouders als met het kind.  Met SuperSpetters leren kinderen vanaf 4,5 jaar zwemmen in klein groepjes van maximaal 8 tot 9 personen. Deze zwemlessen worden gegeven door gediplomeerde lesgevers, die in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Wanneer een kind twee keer per week zwemles heeft, kan het kind sneller het zwemdiploma halen (Vergelijkbaar met zwemdiploma C) zijn. Dit is een inschatting en zeker geen garantie! Ieder kind is anders en leert op zijn of haar eigen snelheid. Verschil tussen SuperSpetters en ABC-methode  Het ZwemABC is zo opgezet dat het pas met C veilig is. Volgens het factsheet Zwemvaardigheid 2014 van het Mulier Instituut haalt in Nederland maar 35% van de kinderen het C-diploma. Veel kinderen zijn dus niet voldoende zwemvaardig. Het ZwemABC bestaat uit drie diploma's waarbij het kind na het behalen van het gehele ZwemABC het predicaat zwemveilig krijgt. Bij SuperSpetters wordt er gewerkt met maar één diploma, het KNZB zwemdiploma. Na het behalen van dit diploma zijn kinderen zowel zwemveilig als zwemvaardig. SuperSpetters zwemmethode Fase1 Bellen blazen Onderwater kijken / voorwerp pakken Drijven rug Drijven buik Watervrij Spetterbenen rug Spetterbenen buik. Vissenstaartje **Begin schoolslag   Fase 2 Onderwater activiteit. Drijven rug Drijven buik Borstcrawl zonder ademhaling Vissenstaartje stuwing Rugcrawl beginnersslag Schoolslag beginnend   Fase 3 Onderwater activiteit. Enkelvoudige rugslag Rugcrawl Borstcrawl vrije ademhaling Schoolslag combinatie Watertrappelen in het diepe   Fase 4 Potloodsprong Rugslag (12,5 meter) Rugcrawl (12,5 meter) Schoolslag hoofd boven Borstcrawl zij-ademhaling Zwemmen in diep water Duiken   Fase 5 Toverdraai Duiken + 4 meter onder water Borstcrawl met zij-ademhaling Schoolslag 12,5 meter Rugslag 25 meter Rugcrawl 25 meter   Fase 6 Hoekduik Borstcrawl 12,5 meter Rugcrawl 25 meter Schoolslag gekleed 12,5 meter Schoolslag 25 meter Rugslag met kleding 12 meter Rugslag 25 meter   Fase 7 Wokkel + hoekduik Koprol kant + in het water Duiken door het gat (6 meter) Helphouding en watertrappen Wrikken Hurksprong Borstcrawl (25 meter) Rugcrawl (25 meter) Schoolslag met kleding 25 M Schoolslag (50 meter) Rugslag met kleding 25 meter Rugslag 50 meter   Fase 8 Voetsprong (gekleed) Onder/over de mat (gekleed) Hoekduik 1,5 M (gekleed) 30 sec. helphouding (gekleed) Schoolslag 25 meter gekleed Rugslag 25 meter gekleed 25 meter borstcrawl 25 meter rugcrawl 6 meter onderwater zwemmen Rugslag 75 meter Schoolslag 75 meter Drijven buik Drijven rug Wokkel Heeft u nog vragen? Laat dit ons weten via de e-mail of telefoon

Premium zwemles (vanaf 4,5 jaar)

Wij geven zwemles volgens de SuperSpetters methode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen. Het zwemles programma bestaat uit 8 niveau's. Daarna gaat uw kind afzwemmen voor zijn of haar zwemdiploma. Het SuperSpetter diploma staat gelijk aan het C diploma. Er wordt gezwommen in groepjes van 5 tot 6 kinderen.  Wat is de SuperSpetter methode? Heeft u kind al eerder zwemles gehad? Dan kan uw kind instromen in hogere fase waarvoor wij meestal geen wachtlijst voor hebben. Laat dit ons weten via de e-mail en helpen wij u verder. Onze instructeurs zijn gediplomeerd en in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).   Voordelen ten opzichte van Superspetters Premium lestijden Maximaal 6 kinderen in een groep Meer persoonlijke aandacht       Wat leert uw kind? In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag, de schoolslag en survival onderdelen.   Wat is de prijs? Inschrijfgeld + KNZB contributie  € 35,00 eenmalig Eén keer per week zwemmen € 82,00 per maand Twee keer per week zwemmen € 155,50 per maand Eén keer per week zwemmen (op woensdag)* € 62,50 per maand  Diplomazwemmen € 25,00 eenmalig  *In alle schoolvakanties gaat de les op de woensdag niet door, er is hier rekening mee gehouden in het maandelijkse lesgeld. Let op! Het kan voorkomen dat er wachtlijsten zijn voor deze dagen/tijden. Bij aanmelding kan er worden aangegeven waar de voorkeur naar uit gaat.   Inschrijven (klik hier, kies wachtlijst 'PremiumSpetters')