Vragen?

Hoe kan ik een les afmelden/inhalen?

Het afmelden voor een zwemles kan gemakkelijk worden gedaan via de persoonlijke pagina of app (iOS of Android). Dit kan tot 3 uur voordat de les begint.
 
1x p/w les = 3 inhaaltegoeden per jaar.
2x p/w les = 6 inhaaltegoeden per jaar. 
 
Let op: voor ABC-lessen is het helaas niet mogelijk om lessen in te halen!
Alle opgebouwde inhaallessen van het huidige jaar zijn te gebruiken tot 30 december van dat jaar. Op oudejaarsdag (31 december) gaan de zwemlessen niet door. 

Wat kosten de zwemlessen?

Hier vind u onze tarieflijst. Wij incasseren maandelijks. 
 

Hebben wij een wachtlijst?

Ja, momenteel hebben wij een wachtlijst. Hieronder vindt u een tabel met daarin de gemiddelde wachttijd. Heeft u kind al zwemles gehad? Dan kan uw kind instromen in een hoger niveau waarvoor vaak geen wachtlijst is. Laat het ons dan weten via de e-mail.
 

Welke les: Gemiddelde wachttijd:
SuperSpetters 4 tot 5 maanden*
Minispetters 1 tot 3 maanden*
PremiumSpetters 4 tot 5 maanden*
ABC-zwemles 4 tot 5 maanden
Volwassenen 2 tot 4 maanden
Zeemeermin zwemmen Direct in te plannen (klik hier voor de pagina)
*Dit hangt wel af per dag, voor sommige dagen/tijden staan meer mensen op de wachtlijst.
 

Hoe lang duren de lessen?

De zwemlessen voor het SuperSpetters diploma duren 45 minuten. ABC en Zwemvaardigheid lessen duren 30 minuten. 
 
Volwassen zwemlessen en de borstcrawlcursus duren 45 minuten.
 

Hoe zit het met lestijden?

Op het inschrijfformulier kunt u kiezen uit de beschikbare tijden die het best passen in uw agenda, gedurende het traject kunt u altijd de lestijden of de dag veranderen. Dit kan per mail of via de telefoon 070-2195022  (ma, di, do, vr: 12.00 – 15.00)
 

Wat is de SuperSpetters methode?

In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Meer informatie via KNZB
Klik hier voor het volledige zwemtraject
 

Wat is de ABC methode?

Bij de ABC methode haal je drie verschillende diploma’s, zwem je in groepen van 10-12 kinderen en duren de lessen 30 minuten.Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma´s hebben is een erkenning van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie die in meer dan 20 landen over de gehele wereld diploma´s levert. 
 

Wat is het verschil tussen SuperSpetters en ABC?

Het ZwemABC is zo opgezet dat het pas met C veilig is. Volgens het factsheet Zwemvaardigheid 2014 van het Mulier Instituut haalt in Nederland maar 35% van de kinderen het C-diploma. Veel kinderen zijn dus niet voldoende zwemvaardig. Het ZwemABC bestaat uit drie diploma's waarbij het kind na het behalen van het gehele ZwemABC het predicaat zwemveilig krijgt. Bij SuperSpetters wordt er gewerkt met maar één diploma, het KNZB zwemdiploma. Na het behalen van dit diploma zijn kinderen zowel zwemveilig als zwemvaardig. 
 

Hoe lang duurt het om een diploma te halen?

Het behalen van het SuperSpetters diploma duurt ongeveer 2 jaar. Dit is op basis van 2x per week zwemmen 45 minuten zwemmen. Het SuperSpetters diploma bestaat uit 8 niveau's, in deze niveau's wordt trapsgewijs gewerkt vanaf watergewenning, tot aan het niveau van de diploma eisen.
Let op: dit verschilt per kind sterk, dit heeft met name te maken met de snelheid van motorische ontwikkeling van het kind. Per kind verschilt het sterk hoe snel ze de technieken aanleren en begrijpen. Meer informatie

 
Wat zijn onze diploma eisen voor SuperSpetters?

 • 50 meter schoolslag
 • 50 meter enkelvoudige rugslag
 • 25 meter borstcrawl
 • 25 meter rugcrawl
 • 150 meter zwemmen met een slag naar keuze
 • 50 meter gekleed zwemmen met survival onderdelen (over en onder de mat, koprol in het water)
 

Wat zijn onze diploma eisen voor ZwemABC?

 

Hoeveel lessen duren de niveau's gemiddeld?

Gemiddeld duurt het 15 lessen per niveau. Ook in dit geval kan het sterk verschillen per kind, elk kind kan sommige technieken als lastig ervaren waardoor het langer kan duren.
 

Hoe gaan de kinderen door naar het volgende niveau?

Bij elk niveau wordt er verwacht de kinderen de aangeleerde technieken steeds beter beheersen, zodra de instructeur merkt dat een kind toe is, om naar het volgende niveau te gaan. Geeft de instructeur of coördinator een briefje mee, deze kunt u inleveren bij de tafel om de lessen door te zetten naar het nieuwe niveau. Bij SuperSpetters krijgt uw kind ook een sticker die geplakt kan worden in het stickerboek.
Het kan voorkomen dat bij het doorgaan naar het volgende niveau, dezelfde tijd op dat moment vol zit. Wachtlijsten voor specifieke tijden zijn er niet, of een tijd vol zit kan namelijk per dag veranderen.
 

De scores zijn niet bijgewerkt, wat nu?

De scores* van elk kind worden dezelfde week of in het weekend na de scoreweek ingevuld door de instructeurs. Als dat niet is gedaan, wilt u ons dan een e-mail sturen? Dan zullen wij de betreffende instructeurs verzoeken dit alsnog zo snel mogelijk te doen.
 
*Wij scoren 1x per maand een hele week, startend vanaf elke eerste maandag van de maand.
 

Hoe kan ik de voortgang bespreken van mijn kind?

Onderaan deze pagina kunt u een voortgangsgesprek aanvragen voor SuperSpetters. Deze gesprekken zullen op de zwemzaal gevoerd worden met de coördinator. U kunt maximaal 4 weken van te voren een gesprek inplannen en maximaal één keer per maand, zodat ook andere ouders de gelegenheid hebben.
Let op! Mocht er geen tijd beschikbaar zijn tijdens de les van uw zoon of dochter, dan is de coördinator niet in de gelegenheid om u voor, tijdens of na de les te woord te staan. In dat geval vragen wij u om een mail te sturen naar info@hofspetters.nl zodat wij u eventueel per mail of telefoon te woord kunnen staan.
In welk badje zwemt mijn kind?
Dit kunt u zien via de app (onder leerling volgen) of persoonlijke pagina.  Het is belangrijk het badnummer te weten voordat u de zwemvloer op loopt, het badnummer kunt u altijd opvragen aan de tafel.
 
*Het badnummer staat los van het niveau waarin uw kind zwemt. De badnummers zijn een indeling van alle baden beschikbaar in het Hofbad.
 

Zwemmen wij door met de vakanties?

Ja, tijdens alle schoolvakanties zwemmen wij door behalve als uw kind op *woensdag zwemt. In de zomervakantie werken wij met een apart zomerrooster waarvoor u van te voren kunt aanmelden voor de zwemlessen. Dit geeft u de flexibiliteit om buiten uw vakantie de lessen in te plannen, zodat de zwemlessen niet verloren gaan.
*Het woensdag tarief is lager, dit komt omdat deze lessen standaard komen te vervallen tijdens de schoolvakanties.


Wat zijn onze huisregels?

Het Hofbad is een gemeentelijk zwembad. In alle Haagse gemeentelijke zwembaden gelden dezelfde huisregels. Deze regels dient u na te leven. Ook dient u de instructies van het gemeentelijk zwembadpersoneel of de medewerkers van Hofspetters op te volgen.
 

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Indien u het lidmaatschap van uzelf, of van uw kind wilt opzeggen. Vragen wij dit per e-mail te doen. Wij hanteren een opzegtermijn van de lopende maand + één maand. U zegt bijvoorbeeld het lidmaatschap op, 28 december op, dan eindigt het lidmaatschap op 31 januari.
 

Wilt u een persoonlijk voortgangsgesprek inplannen?

Boek via onderstaande agenda een persoonlijk voortgangsgesprek voor uw zoon of dochter tijdens de zwemles. Dit voortgangsgesprek kunt u maximaal 1 dag van tevoren te plannen. Voorafgaand van het gesprek kunt u zich melden bij de tafel, krijgt u een sticker loopt u naar de coördinator (blauw shirt/hemd) op de zwemzaal.
Hieronder vindt u de voorwaarden:
 • Uw kind zwemt met de SuperSpetters methode
 • Het onderwerp van dit gesprek is enkel de voortgang van uw kind
 • De gesprekken duren maximaal 5 minuten
 • Maximaal 1 gesprek per maand (periodieke gesprekken zijn ook uitgesloten)
 • Vragen omtrent het wel of niet mogen afzwemmen is niet de bedoeling, deze beoordeling vindt plaats tijdens de zwemlessen

 
Reserveer hier uw voortgangsgesprek (tijdens de zwemles van uw zoon of dochter)!