NIEUW in 2021 SterrenSpetters & WaterVeilig

Dit jaar gaan wij starten met twee nieuwe zwemprogramma's: SterrenSpetters en WaterVeilig. Bij SterrenSpetters worden kinderen op een speelse manier in aanraking gebracht met verschillende zwemsporten. WaterVeilig staat in het kader van veiligheid en situaties die zich in en rond het water kunnen voordoen. 

SterrenSpetters

Wanneer uw kind in het bezit is van een AB- of Superspetters- diploma is het mogelijk om deel te nemen aan ons SterrenSpetters programma. Tijdens de lessen gaan we aan de slag met verschillende zwem- en watersporten zoals waterpolo, wedstrijdzwemmen, schoonspringen en synchroonzwemmen. Ons programma bestaat uit vier seizoenen, tijdens de vierseizoenen gaan we met verschillende thema's aan de slag. Zo kan je per seizoen een certificaat behalen. 

WaterVeilig

Waterveilig het jaar door. Met Waterveilig maken kinderen van de basisschool kennis met veiligheid op en om het water. Daar spelen hun eigen kennis, houding en gedrag een doorslaggevende rol bij het voorkómen van ongevallen. In Nederland komen kinderen vaak in de buurt van water. Ieder seizoen kent daarbij zijn eigen risico’s. Als je je zwemdiploma hebt gehaald ben je zwemvaardig, maar is je ervaring met situaties in en om het water nog zeer laag. Wat moet je doen als je roeibootje omslaat? Of als je door het ijs zakt. Of met je fiets het de sloot inrijdt? Dit zijn slechts een aantal onderwerpen die we tijdens de verschillende seizoenen zullen behandelen. 

Naast zomerlessen zijn er namelijk lente-,winter- en herfstlessen voor in het zwembad. Het is belangrijk dat kinderen regelmatig zwemmen om hun zwemconditie en -vaardigheid op peil te houden. Elke seizoen gaat in op zijn eigen seizoensgebonden onderwerpen. Naast dat het goed is om je hiermee bezig te houden is het ook super leuk! 

Wij werken voor dit programma samen met de KNRM (Koninkelijke Nederlandse Reddings Maatschappij) en de Reddingsbrigade. Onze instructeurs zullen samen met beach ifeguards samenwerken om uw kind voor te bereiden op het buitenwater en veel plezier te hebben.