Maatregelen omtrent COVID vanaf 28 september

BELANGRIJKE MEDEDELING VOOR ALLE OUDERS EN/OF VERZORGERS VAN ONZE HOFSPETTERS
Den Haag, 21 september 2020

Beste ouders en verzorgers,
Zoals bekend heeft de overheid op 18 september j.l. in een persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd. De nieuwe maatregelen zijn regionaal en treffen ook de Gemeente Den Haag en dus het Hofbad. 
De Gemeente Den Haag heeft nieuwe protocollen gemaakt waar wij als team Hofspetters invulling aan dienen te geven. Als directie van Hofspetters hebben wij heel goed gekeken naar de gevolgen van de nieuwe maatregelen en hoe wij ermee om kunnen gaan. 

De belangrijkste doelstelling van Hofspetters is dat wij zwemlessen verzorgen en dat wij ten alle tijden de veiligheid moeten garanderen van onze kinderen op het moment dat zij binnenkomen en vertrekken in het Hofbad. 
De afgelopen tijd merken wij dat het voor het team, zeker bij onze frontoffice, bij binnenkomst van het zwembad, steeds moeilijker is om de aandacht 100 % te focussen op de kinderen. Er zijn gewoonweg te veel stromen van mensen waardoor de structuur van binnenkomst en vertrek in gevaar dreigt te komen. 

Helaas constateren wij ook dat een klein groepje ouders het niet kan opbrengen om zich aan de regels te houden door tijdens de lessen gewoon te blijven staan, over de reling hangen, kinderen roepen en ook bij binnenkomst geen begrip tonen voor de maatregelen die aan ons zijn opgelegd. Dit vraagt van ons team extra inspanning en energie wat wij op dat moment niet aan de kinderen kunnen geven.
 
Het zijn dus niet onze maatregelen maar maatregelen waar wij ons als huurder aan dienen te houden. Bij het laatste diplomazwemmen hebben wij dan ook, ondanks al onze inspanningen, een waarschuwing gekregen vanuit de Gemeente omdat er ouders waren die zich niet aan de regels hebben gehouden. Dat is natuurlijk heel vervelend en niet wenselijk en daarom hebben wij ivm de nieuwe aangepaste maatregelen in regio Haaglanden als directie het volgende moeten besluiten:

Vanaf as maandag 28 september hebben ouders/verzorgers GEEN toegang meer tot het Hofbad en dus ook GEEN toegang tot de tribune. Het nieuwe protocol vanuit Gemeente bevat een maximaal aantal mensen in een zwembad van 18 jaar en ouder. Hierdoor is het niet mogelijk voor Hofspetters om ouders binnen te laten omdat we het aantal van 50 personen altijd overstijgen.

Natuurlijk snappen wij dat dit voor sommigen van u een vervelende boodschap is maar wij weten ook dat u het beste wilt voor uw kind en vragen om uw medewerking. In de bijlage kunt u lezen hoe wij dit gaan organiseren vanaf as maandag. 
Vriendelijke groet,

Namens team Hofspetters,
Michel Spaans / Joeri Fredriks
Directie Hofspetters

Bijlage brief ouders dd. 21 september 2020
In deze bijlage kunt u lezen hoe wij vanaf maandag 28 september a.s. omgaan met het toegangsbeleid en zwemlessen. Lees dit aub goed door om vragen en onduidelijkheden te voorkomen. 

AANKOMST HOFBAD 
Iedereen dient uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de les te verzamelen voor het zwembad. Iedereen van 18 jaar en ouder dient ook buiten voor de ingang 1,5 meter afstand te bewaren. 

NAAR BINNEN IN HET HOFBAD
Een medewerker van team Hofspetters zal tot uiterlijk10 minuten voor aanvang les de kinderen binnenroepen. Let op : Dit is echt de uiterlijke tijd dat kinderen voor aanvang les worden binnengelaten. De deur zal daarna weer dicht gaan en pas weer open gaan voor de volgende les. Het heeft dus geen zin nog te proberen naar binnen te komen nadat de deur dicht is. We hebben nl. extra medewerkers ingeroosterd om de groep in geheel naar de kleedkamers te begeleiden en naar de zwemzaal te brengen. ‘’Losse’’ binnenkomsten verstoren dit proces en dus ook de veiligheid. Wij vragen dus echt om uw begrip als u niet wordt binnengelaten. Kom dus op tijd!
Ieder kind dient zijn of haar pasje bij zich te hebben, deze zal bij binnenkomst worden gescand. 

PROCES NA BINNENKOMST
De kinderen worden begeleid door onze medewerkers naar de kleedkamers. Wij werken volgens het 4 ogen principe en meisjes en jongens uiteraard in aparte kleedruimte. Al onze medewerkers zijn Hofspetters medewerkers en zijn in bezit van een VOG verklaring. Nooit zal er dus 1 kind alleen met een volwassene in een kleedruimte zijn. De kinderen dienen thuis hun zwemkleding aan te doen en dan , zolang het weer het toelaat, een badjes of onesie of makkelijke kleding aan te doen. Mocht het kouder worden dan graag bv een jogging broek en jas. Iedereen dient een tas mee te nemen waar zij de kleding in kunnen doen. Voor de goede orde, onze medewerkers zijn er niet om kinderen uit en aan te kleden, zij houden alleen toezicht om te kijken of alles goed gaat. Leuk om te vertellen dat er regelmatig een wedstrijd ontstond tussen de jongens en meisjes , wie het eerste klaar waren. 
Daarna worden beide groepen naar de zwemzaal gebracht waar onze lifequards de kinderen verder begeleiden en de zwemlessen kunnen starten. 

EINDE ZWEMLES
Na de zwemles worden alle kinderen naar de doucheruimten gebracht door of instructeurs of lifeguards. Met hun kledingtas gaan ze dan onder begeleiding terug naar de kleedkamers waar ze weer gaan omkleden. Ook hier weer 4 ogen principe. Als een kind klaar is komen ze in de hal. Onze frontoffice medewerkers geven pas toestemming aan het kind het Hofbad te verlaten als hij/zij haar ouder of verzorger hebben gezien. Blijft u dus NIET in uw auto zitten want wij houden uw kind dan in de hal vast totdat u er bent. 
 
OVERIGE OPMERKINGEN
  • Deze maatregelen hebben geen einddatum. Wij zijn afhankelijk van protocollen van Gemeente Den Haag
  • Mocht u vragen hebben voor ons, mail dan naar info@hofspetters.nl , vanaf as maandag hebben wij extra medewerkers ingedeeld om alle mail te behandelen
  • Wij vragen u echt uw medewerking te verlenen aan de nieuwe maatregelen. Hou dus buiten voor het zwembad ook 1,5 m en blijf niet voor de ingang hangen waardoor er andere mensen ook niet naar binnen kunnen. 
  • Met deze nieuwe maatregelen brengen wij de rust terug in het zwembad waardoor uw kind een optimale zwemles heeft en daar doen we het allemaal voor
  • Helaas merken wij regelmatig aan de deur dat er geen begrip is als een kind niet meer wordt toegelaten. Als Hofspetters doen wij dit niet om te pesten maar om iedere groep optimaal te kunnen begeleiden. Bent u dus te laat of weet u al dat u te laat gaat komen, dan heeft het geen zin om toch te proberen binnen te komen. Graag een ieders begrip. 
  • Over de regels van het volgende diplomazwemmen krijgt u nog nader bericht
  • Als laatste, helaas hebben we ook met agressie van ouders, schreeuwpartijen en opmerkingen die kwetsend zijn. Wij maken u erop attent dat team Hofspetters dagelijks zijn uiterste best doet om onze kinderen een leerzame en leuke zwemles te verzorgen. Wij vragen uw begrip voor de vervelende maatregelen want ook wij snappen natuurlijk dat ouders niet liever hebben dat alles ‘’normaal’’ gaat , net als vroeger. Helaas heeft de hele wereld te maken met een nieuwe werkelijkheid waar wij ons zo goed als te kwaad doorheen moeten slaan. Daar hebben wij ook uw hulp voor nodig. Agressie, schreeuwpartijen of kwetsende opmerkingen zijn hierbij echt niet nodig. Gelukkig is dit een zeer kleine groep maar heeft wel impact op andere ouders en zeker op onze medewerkers. We hebben allemaal hetzelfde doel, de kinderen lachend naar buiten te zien komen van een leerzame en leuke zwemles!