ABC

Wat is het Zwemtracject ABC?

Het Zwemtraject ABC is bedoeld om stap voor stap vertrouwd te raken met het water en de elementaire zwem(veiligheids) technieken leren.Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma´s hebben is een erkenning van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie die in meer dan 20 landen over de gehele wereld diploma´s levert. Hieronder ziet u het zwemtraject wat wij hebben opgezet bij de Hofspetters, aan het eind van dit traject heeft uw kind het ABC Diploma.

Heeft uw kind al eerder zwemles gehad? Dan kan uw kind instromen in hogere fase waarvoor wij meestal geen wachtlijst hebben. Laat dit ons weten via de e-mail en helpen wij u verder.

Vind u het fijn als uw kind in kleine groepjes zwemt, dan is (Premium)SuperSpetters misschien wat voor uw kind!
Stichting Hofspetters biedt twee verschillende varianten betreft SuperSpetters. Tijdens de reguliere SuperSpetters lessen wordt er gezwommen in goepjes van maximaal 9 kinderen. Onze instructeurs zijn gediplomeerd en in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Verschil tussen SuperSpetters en ABC-methode 
Het ZwemABC is zo opgezet dat het pas met C veilig is. Volgens het factsheet Zwemvaardigheid 2014 van het Mulier Instituut haalt in Nederland maar 35% van de kinderen het C-diploma. Veel kinderen zijn dus niet voldoende zwemvaardig. Het ZwemABC bestaat uit drie diploma's waarbij het kind na het behalen van het gehele ZwemABC het predicaat zwemveilig krijgt. Bij SuperSpetters wordt er gewerkt met maar één diploma, het KNZB zwemdiploma. Na het behalen van dit diploma zijn kinderen zowel zwemveilig als zwemvaardig. 

Wilt u meer weten omtrent het zwemtraject van SuperSpetters, klik dan hier

Wat leert uw kind?
In het eerste niveau ligt het accent op watergewenning en de ligging, gevolgd door het aanleren van rugslag, schoolslag, rugcrawl en de borstcrawl. Niveau A (diploma A) staat in het teken van Survival. De kinderen leren onder andere met kleding te zwemmen en onder een mat door te zwemmen. Niveau B (diploma B) staat in het teken van het verbeteren van de oriëntatie skills. In Niveau C (diploma C) worden alle zwemslagen verbeterd en nieuwe vaardigheden aangeleerd, om ervoor te zorgen dat uw kind volledig zwemveilig is. 

Wat is de prijs?
Inschrijfgeld + KNZB contributie € 37,25 eenmalig
Eén keer per week zwemmen € 42,50 per maand
Diplomazwemmen € 26,75

Locatie (let op!)
Alle ABC zwemlessen worden op zondag gegeven in Zwembad de Viergang
Noordweg 79, 2641 ZA Pijnacker

Zwemlestijden (klik hier)
 
Inschrijven 'Zwemtraject ABC'

Heeft u nog vragen? Laat dit ons weten via de e-mail of telefoon.